Meer dan 135 bedrijven in heel Nederland organiseerden op 1 oktober eigen activiteiten om de eerste Nederlandse Diversity Day te vieren. Voorbeelden zijn een BMX-event met rolstoelen op Hoog Catharijne (Utrecht), gastvrijheidslunches op vijf treinstations en inspirerende workshopsessies. Zo geven bedrijven een impuls aan hun diversiteitsbeleid en laten ze zien dat ze staan voor verbondenheid.

BurGAYmeester boegbeeld eerste Diversity Day

Gina Maria, de eerste burGAYmeester van Nederland, is het boegbeeld voor Diversity Day 2019 en bezocht een aantal activiteiten. Ze opende het WCMX-event (BMX met rolstoelen), georganiseerd door VodafoneZiggo op Hoog Catharijne in Utrecht. “‘Jezelf zijn werkt’ is het motto van Diversity Day. Laten we er samen voor zorgen dat dat voor iedereen op de werkvloer geldt,” aldus Maria. Bekijk hieronder de aftermovie.

“Diversiteit en inclusie gaan niet vanzelf”

Daarna bracht ze een bezoek aan gastvrijheidslunches in de stationshallen op NS-station Utrecht Centraal, georganiseerd door NS, ICS, Prorail en Asito. Bij de Rabobank in Utrecht bezocht ze de Diversity Market met onder andere Bollywood-dansworkshops en informatie over de verschillende medewerkersnetwerken. Roeli Pot, global manager diversiteit en inclusie bij de Rabobank: “Ontwikkelingen als digitalisering en globalisering zorgen ervoor dat de wereld in rap tempo verandert. Je hebt letterlijk veel verschillende mensen in huis nodig om daarop in te kunnen spelen. Echter, diversiteit en inclusie gaan niet vanzelf; daar moet je structureel aan werken. Op Diversity Day geven we hier extra aandacht aan.”

Gastvrijheidslunch in de stationshal van Utrecht CS, georganiseerd door NS, Prorail, Asito en ICS.

Hoog in het vaandel

Gina Maria sloot haar dag als boegbeeld af bij de Royal Schiphol Group die diversiteit letterlijk hoog in het vaandel heeft staan. ‘Diversity Day’ staat in post-its gespeld op de ramen van de verkeerstoren. Daar vond ook een lezing plaats van Kay Formanek, spreker en auteur, over de transformationele kracht van diversiteit voor organisaties en de samenleving. “Inclusie is een voorwaarde om de voordelen van diversiteit te kunnen benutten. Daarom spreek ik liever van inclusieve diversiteit,” aldus Kay.

Post-it challenge uitgevoerd door Royal Schiphol Group.

Stap in de goede richting

Zoals ook bleek uit het onlangs uitgebrachte SER-advies ‘Diversiteit in de top van het bedrijfsleven’, is er nog veel werk aan de winkel om meer diversiteit binnen bedrijven en organisaties tot stand te brengen. Op Diversity Day zetten bedrijven met hun activiteiten een stap in die goede richting: een arbeidsmarkt waarin ruimte is voor verschillen tussen mensen en waarin ieders talenten worden benut.

Zie ook: www.diversityday.nl
Voor voorbeelden van activiteiten zie: www.diversityday.nl/activiteiten Diversity Day is een initiatief van Diversiteit in Bedrijf i.s.m.: