Op donderdag 31 januari zal een groep Limburgse werkgevers en werkgeversorganisaties het Charter Diversiteit ondertekenen: de Provincie Limburg, de Universiteit Maastricht, MKB-Limburg, het Citaverde College, de Politie Limburg en de Limburgse Land- en Tuinbouwbond (LLTB).
De ondertekening van het Charter is de afsluiting van de werkconferentie ‘Diversiteit op de werkvloer loont!’, georganiseerd door Netwerk Diversiteit, een samenwerking van maatschappelijke organisaties, diverse gemeenten, het MKB-Limburg en de Provincie Limburg.

Diversiteit op de werkvloer is een oplossing voor een krappe arbeidsmarkt en biedt voordelen voor alle betrokkenen. Diversiteit staat voor meerdere dimensies waaronder culturele, etnische en religieuze achtergrond, gender, leeftijd LHBTI en arbeidsvermogen. Tijdens de werkconferentie spreken experts en ervaringsdeskundigen over verschillende concrete projecten.
Centrale vragen zijn:
– Wat betekent diversiteit in personeelsbeleid voor te nemen stappen op de werkvloer?
– De meeste mensen hebben impliciete / onbewuste voorkeuren voor bepaalde groepen: unconscious bias. Hoe kan je daar het beste mee omgaan?
– In hoeverre is maatschappelijk verantwoord ondernemen winstgevend?

Kijk hier voor het volledige programma van de werkconferentie.

Datum: donderdag 31 januari 2019
Tijd: 16.30 – 19.30 uur
Locatie: Kasteel Daelenbroeck, Kasteellaan 2, 6075 EZ Herkenbosch/Roermond

Aanmelding
U kunt zich voor de werkconferentie aanmelden op: info@famnetwerk.nl
Deelname is gratis.