Op donderdag 19 maart is het de Dag van de 1000 Voorbeelden. Het project ‘Op naar de 100.000 banen’ viert dan de successen van de Banenafspraak. Ieder jaar zetten duizenden nieuwe werkgevers de deuren open voor mensen met een arbeidsbeperking. Dit doen ze omdat het een meerwaarde is voor hun organisatie en hun werknemer(s). Op 19 maart, de vierde editie van de Dag van de 1000 Voorbeelden, worden de schijnwerpers gezet op alle werkgevers in Nederland, die hun inclusieve sporen hebben verdiend en daarmee andere werkgevers kunnen inspireren.

Feestelijke aftrap in Lelystad

Tijdens de Dag van de 1000 Voorbeelden worden overal in het land activiteiten georganiseerd. In Lelystad, bij de SW-instelling Concern voor Werk, is de aftrap van deze feestelijke dag. Met gasten als staatssecretaris Tamara Van Ark, SBCM-voorzitter Huib van Olden, werkgeversvoorman Jacco Vonhof en talloze inclusieve werkgevers bespreken we de vraag: hoe openen we meer deuren voor inclusie?

De Dag van de 1000 Voorbeelden wordt afgesloten met een netwerkborrel in de Malietoren in Den Haag. Tijdens deze bijeenkomst zullen de resultaten van de dag, in poëtische vorm, gepresenteerd worden aan Hans de Boer, voorzitter VNO-NCW.

Het project ‘Op naar de 100.000 banen’ is een initiatief van de landelijke werkgeversverenigingen VNO-NCW, MKB-Nederland en LTO Nederland en het ministerie van SZW.

Kijk hier voor meer informatie.