Op donderdag 8 februari zetten 11 nieuwe werkgevers hun handtekening onder het Charter Diversiteit. Daarmee verbinden zij zich aan het werken aan meer diversiteit en inclusie in hun eigen organisaties. Inmiddels hebben 123 werkgevers zich bij het Charter aangesloten.

Dit feestelijk moment was onderdeel van een Charterbijeenkomst die Diversiteit in Bedrijf samen met BP Nederland op hun hoofdkantoor in Europoort organiseerde. Het thema van de bijeenkomst was ‘Op weg naar inclusie’.

Tijdens de bijeenkomst tekenden de volgende 11 werkgevers het Charter: Aksa Dienstverlening B.V., BP Nederland, Erasmus Universiteit, Feenstra, Gemeente Breda, Gemeente Haarlem, MainJobs, Sociaal-Economische Raad (SER), MK Constructions B.V., PageGroup en VodafoneZiggo.

Ruben Beens, algemeen directeur van BP Nederland, onderstreepte het belang van een goed D&I beleid in zijn organisatie: “We zijn een mensenbedrijf en hebben te maken met verschillende mensen en culturen dus hebben we een goed D&I beleid nodig om goede mensen binnen te halen én te houden.”

Hanneke Takkenberg, hoofd diversiteit van de Erasmus Universiteit, gaf in haar presentatie ‘De winst van verschil’ aan waarom en hoe de universiteit zich voor diversiteit en inclusie inzet. Zij hecht ook aan het vieren van mijlpalen met ‘nudges’ als een diversiteitskalender met allerlei verschillende feestdagen of het meerdere keren per jaar hijsen van de regenboogvlag. Want: ‘Mijlpalen zijn er om slingers aan op te hangen’.
De presentatie van professor Takkenberg is hier na te lezen.

De Charterbijeenkomst kreeg een boeiende afsluiting met een bustoer door de raffinaderij van BP.