Op vrijdag 29 september wordt voor de zeventiende maal de ECHO Award uitgereikt. De uitreiking wordt dit jaar gehost door de Gemeente Den Haag, die zich dit jaar als nieuwe partner bij de ECHO Foundation heeft aangesloten. Gedurende de avond zal het publiek kennis maken met de finalisten en worden de winnaars bekend gemaakt.

Dit jaar zijn 28 studenten voorgedragen voor de ECHO Award. Het zijn succesvolle studenten met een niet-westerse achtergrond die zich onderscheiden vanwege hun bovenmatige studieprestaties, grensverleggende instelling, bruggenbouwers kwaliteiten, actieve maatschappelijke betrokkenheid en leiderschap. Met het uitreiken van de Award genereert ECHO positieve aandacht voor individuele successen van studenten uit de multiculturele samenleving.
Kijk hier voor het programma.

Datum: vrijdag 29 september 2017
Locatie: Atrium (Stadhuis), Den Haag
Inloop: 18.00 uur
Programma: 19.00 – 21.00 uur, van 18.00-19.00 uur is er een warm buffet.

U kunt zich aanmelden door voor dinsdag 26 september een e-mail te sturen naar pravini@echo-net.nl o.v.v. ‘Aanmelding ECHO Award 2017’. Vermeld bij aanmelding of u wilt deelnemen aan het buffet. Het buffet bevat vegetarische en halal opties. Andere dieetwensen kunt u in de aanmeldmail doorgeven.

ECHO  Awards
De ECHO Awards voor het hoger onderwijs worden mogelijk gemaakt door partners van de ECHO Foundation. De winnaars worden gekozen door een onafhankelijke jury onder voorzitterschap van mevrouw Andrée van Es, voorzitter van de UNESCO Commissie en oud wethouder van de Gemeente Amsterdam. Klik hier om het overzicht van de volledige jury te zien.

Er worden drie Awards uitgereikt:
– een ECHO Award hbo aan een student in het hoger beroepsonderwijs
– een ECHO Award wo aan een student in het wetenschappelijk onderwijs
– een Bèta Techniek Award

De winnaars winnen een volledig verzorgde summercourse aan de University of California Los Angeles (UCLA) in Los Angeles. De Awards worden uitgereikt door wethouder Rabin Baldewsingh.

Power profiles
In samenwerking met Power Profiles worden de finalisten op bijzondere wijze voorgesteld. Deze organisatie transformeert de passies, talenten en visie van de genomineerden tot unieke, symbolische superkrachten in een artistieke, visuele profielschets. Hiermee wil het in één oogopslag de krachten van de studenten zichtbaar maken en laten zien dat de diverse samenleving van nu in haar kracht staat met deze jongeren. Power Profiles heeft als doel mensen te empoweren door zelfkennis te vergroten en zelfbewustzijn te versterken. Door de talenten en vaardigheden van de finalisten op creatieve wijze vorm te geven als superkrachten wil Power Profiles de meerwaarde van diversiteit visueel zichtbaar maken. 

Inspiratieworkshops op basisscholen
In de weken voorafgaand aan de uitreiking van de ECHO Award zullen de kandidaten inspiratieworkshops verzorgen op basisscholen in Den Haag. Alle kandidaten hebben voor hun voordracht een workshop bedacht om leerlingen in groep 8 te inspireren en motiveren om het beste uit zichzelf te halen. De leerlingen van deze scholen, hun ouders, docenten en schooldirecteuren zijn speciale genodigden op de uitreiking van de ECHO Award. Klik hier voor een overzicht van de deelnemende scholen.

ECHO Foundation
De ECHO Award maakt deel uit van de ECHO Foundation. De ECHO Foundation wil bijdragen aan het structureel vergroten van de kweekvijver van excellente niet-westerse studenten om zodoende de samenleving voor te bereiden op een nieuwe verrijkte generatie van potentiële bestuurders, politici, kenniswerkers en ‘captains of industry’. De ECHO Foundation wordt mede mogelijk gemaakt door de partners van de ECHO Foundation en werkgevers die activiteiten van de ECHO Foundation sponsoren.