Op donderdag 30 augustus zetten tien bedrijven en brancheorganisaties uit de sectoren bouw, infrastructuur en techniek hun handtekening onder het Charter Diversiteit. Daarmee verbinden Arcadis, Bouwend Nederland, Camfil, CCS Cleaning, Dura Vermeer, Guts Installatietechniek, Heembouw, IKEA, Metechnica en OTIB zich aan het werken aan meer diversiteit en inclusie in hun eigen organisaties. Het huidige aantal ondertekenaars van het Charter Diversiteit is hiermee gestegen naar 135. De nieuwe ondertekenaars zetten zich onder andere in voor de inclusie van vrouwen op de werkvloer, meer culturele diversiteit en een duurzame inzet van arbeidsbeperkten.  

v.l.n.r. Fries Heinis, algemeen directeur Bouwend Nederland, Sven Asijee, directeur Otib en Alice Odé, projectleider Diversiteit in Bedrijf

Duurzaam bouwen aan diversiteit

Het feestelijke ondertekenmoment was onderdeel van de Charterbijeenkomst die Diversiteit in Bedrijf samen met IKEA Nederland organiseerde over ‘Bouwen aan diversiteit’. Leo Euser, dagvoorzitter en senior-beleidsmedewerker Diversiteit in Bedrijf, gaf een introductie op het thema. ‘Investeren in diversiteit en inclusie is altijd van belang, onafhankelijk van de economische situatie,’ aldus Euser. Hiermee refereerde hij naar de huidige krapte op de arbeidsmarkt, waardoor bedrijven in de bouw, infra en techniek genoodzaakt zijn om diverser talent te werven. ‘Onderzoek toont aan dat bedrijven die duurzaam inzetten op diversiteit en inclusie zich onderscheiden in de markt,’ vervolgde hij.

Leo Euser, senior-beleidsmedewerker Diversiteit in Bedrijf geeft een introductie op het thema

‘Your uniqueness makes IKEA better’

De gasten deze middag kregen ook een kijkje in de keuken van IKEA Nederland. Koen Engels, Human Resources Manager bij IKEA, startte zijn verhaal met een quote van de oprichter van de Zweedse keten, Ingvar Kamrad. Hij wilde ‘een beter bestaan voor zoveel mogelijk mensen’. ‘Dat is waar het bedrijf voor staat en daarom is het vanzelfsprekend om in diversiteit en inclusie te investeren,’ deelde Engels. ‘Your uniqueness makes IKEA better’ luidt dan ook de slogan van het diversiteit-en-inclusiebeleid.

Koen Engels, Human Resources Manager, geeft een kijkje in de keuken bij IKEA

Een pitch voor diversiteit

Yvonne Hermkens, projectmanager bij OTIB, presenteerde een pitch voor ‘Bouwen aan Diversiteit’ en gaf daarbij een aantal praktische tips: ‘Denk ook aan diversiteit in beeld en taal: het zijn geen vakmannen, maar vakménsen. En zorg er bijvoorbeeld voor dat er verschillende mensen in beeld zijn op de foto’s op de website.’

Yvonne Hermkens, projectmanager bij OTIB geeft een pitch over ‘Bouwen aan Diversiteit’

Diversiteit in Bedrijf verwelkomt de nieuwe ondertekenaars bij het Charter Diversiteit en zal hen gaan ondersteunen in hun streven naar meer diversiteit en inclusie. Dit gebeurt onder andere d.m.v. het Kennisdocument ‘Bouwen aan Diversiteit’  waarin theoretische kennis en goede praktijkvoorbeelden zijn opgenomen. De meest actuele versie van dit kennisdocument is altijd te downloaden vanaf de site www.diversiteitinbedrijf.nl.

Foto’s van de bijeenkomst: