Donderdagmiddag 4 februari namen ruim 200 professionals deel aan het webinar ‘Divers en inclusief werven van personeel’. In het webinar stonden vacatureteksten en wervingskanalen, twee belangrijke onderdelen van het wervingsproces, centraal. De hoofdvragen waren ‘Hoe schrijf je vacatureteksten die voor een divers publiek aantrekkelijk zijn?’ en ‘Waar vind je divers talent?’ Experts deelden kennis en Charterondertekenaars praktijkervaringen met de instrumenten die zij hiervoor inzetten.

Bekijk hier het webinar (met ondertiteling) terug:


Leo Euser, senior-beleidsmedewerker bij Diversiteit in Bedrijf, presenteerde een aantal aanbevelingen gebaseerd op de resultaten van het diversiteitsbeleid van de Charterondertekenaars waarover jaarlijks de Monitor Charter Diversiteit verslag doet.

  • Bekijk hier de powerpoint presentatie van Leo.

Daarna presenteerden vier gastsprekers hun kennis, praktijkervaringen en aanbevelingen.

Vacature: hoe schrijf je inclusieve vacatureteksten

Stefan Twigt (08:05), consultant bij Sia Partners, deelde in zijn presentatie ‘Hoe inclusief zijn jouw vacatures’ de resultaten van het onderzoek van Sia Partners naar gendergeoriënteerd taalgebruik in Nederlandse vacatureteksten. Marianne Hollestein (25:55), adviseur resourcing bij De Haagse Hogeschool, presenteerde de aanpak, praktijkervaringen en resultaten van een jaar lang werken aan het schrijven van meer inclusieve vacatureteksten.

  • Bekijk hier de Powerpoint presentatie van Stefan.
  • Bekijk hier de Powerpoint Presentatie van Marianne.

Wervingskanalen: waar vind je divers talent?

Laura de Vries (42:28), lid Raad van Advies van stichting Divers en Jong, presenteerde een overzicht van de verschillende formele en informele kanalen die bedrijven kunnen inzetten bij het werven van divers personeel. Pim Brouwers (59:00), manager Diversity & Inclusion bij VodafoneZiggo, vertelde over zijn ervaringen met het samenwerken met externe netwerkpartners voor het aantrekken van statushouders en medewerkers met een arbeidsbeperking.

  • Bekijk hier de Powerpoint presentatie van Laura.

Het webinar werd afgesloten met twee geanimeerde dialoogsessies waarin gastsprekers vragen beantwoordden en deelnemers met elkaar in gesprek gingen.

Dit webinar was het eerste in de reeks ‘Maak het verschil. Praktische tips voor een divers en inclusief bedrijf’ die Diversiteit in Bedrijf dit jaar organiseert. Het tweede webinar in deze reeks staat in maart op het programma en besteedt specifiek aandacht aan het diversiteitsbewust selecteren van personeel. Charterondertekenaars ontvangen voor dit webinar binnenkort een persoonlijke uitnodiging.

Meer lezen over divers en inclusief werven en selecteren?