Alice Odé (projectleider Diversiteit in Bedrijf) en Pieter Broertjes (Burgemeester van Hilversum). Foto: Margot Brakel.

Op donderdag 12 september zette Pieter Broertjes, burgemeester van Hilversum, zijn handtekening onder het 200ste Charter Diversiteit. Naast de gemeente Hilversum ondertekenden ook elf andere organisaties en bedrijven het Charter: Achmea, Better Future, FrieslandCampina, Heijmans, Henkel Global Supply Chain, Jobstap Groep, Nationale Opera & Ballet, Nationale Postcodeloterij, gemeente Schiedam, gemeente Zoetermeer en Swink. De ondertekening vond plaats tijdens de bijeenkomst ‘Inclusief werven en selecteren’ in het Raadhuis van Hilversum, georganiseerd door Diversiteit in Bedrijf in samenwerking met de gemeente Hilversum.

V.l.n.r.: E. van der Plas (Nationale Opera & Ballet), D. Ofman (Better Future), G. Fraser (Friesland Campina), A. Odé (Diversiteit in Bedrijf), H. Meeuwis (Friesland Campina), J. Ledema (Gemeente Zoetermeer), J.J.A.T. van der Heijden (Heijmans), P. Broertjes (Gemeente Hilversum), V. Kuijer (Nationale Postcodeloterij), I. Spijkerman (Jobstap Groep), P. Malschaert (Swink), E. Ploumen (Achmea) en J. Ooijevaar (Gemeente Schiedam). Foto: Margot Brakel.

Meerwaarde

Bedrijven die het Charter Diversiteit tekenen verklaren zich in te zetten voor meer diversiteit en inclusie op de werkvloer. Zij zien diversiteit en inclusie als meerwaarde voor de organisatie. Niet alleen vinden zij het een maatschappelijke verantwoordelijkheid om een afspiegeling te zijn van de samenleving en gelijke kansen te bevorderen. Het levert ook zakelijke voordelen op voor de bedrijven zelf. Alice Odé, projectleider van Diversiteit in Bedrijf: “De grootste uitdaging op de arbeidsmarkt is het aantrekken van talentvolle menen. Dat zakelijk belang opent de deuren naar meer diversiteit in bedrijven.”

Pieter Broertjes, burgemeester van Hilversum, benadrukte dat het realiseren van een inclusieve samenleving niet vanzelf gaat. “Daarvoor moet je een koers uitzetten, koers houden en hard werken. Gemeenten moeten het goede voorbeeld geven.”

Award Diversiteit in Bedrijf 2019

Tijdens de Charterbijeenkomst in Hilversum reikte Sacha de Boer de prijs voor het winnen van de Award Diversiteit in Bedrijf 2019 uit. De prijs, een foto van haar hand op locatie van het bedrijf, ging naar de Schiphol Group (categorie grote bedrijven) voor het initiatief Luchtvaart Inclusief en naar C. Kornuyt BV (categorie mkb) voor het initiatief Het Beginstation.

Francien David (directeur Luchtvaart Community Schiphol), Sacha de Boer (fotograaf) en Birgitte Tuinman (communicatiemanager Luchtvaart Community Schiphol). Foto: Margot Brakel.
Serge Kornuyt (directeur Het Beginstation) en Sacha de Boer (fotograaf). Foto: Margot Brakel.

Workshops ‘Cultureel bewust werven en selecteren’

De Charterbijeenkomst kreeg een inspirerende afsluiting met drie workshops over ‘Cultureel bewust werven en selecteren’, verzorgd door Marianne Mol, Maarten Stal en Anja Vreeburg van Flowently De presentatie van Flowently vindt u hier.

Kennisdocument ‘Divers werven en selecteren’

De deelnemers aan de Charterbijeenkomst gingen naar huis met de geactualiseerde versie van het Kennisdocument ‘Divers werven en selecteren’ van Diversiteit in Bedrijf. Dit document beschrijft de businesscase van en geeft allerlei tips voor meer diversiteitsbewust werven en selecteren.

Kijk hier voor een filmimpressie van deze Charterbijeenkomst.