Nieuwsoverzicht

Een overzicht van nieuwsberichten over diversiteit in bedrijf.

Hardnekkig maar al lang verboden: de loonkloof

19-03-2024

Vrouwen verdienen nog steeds minder dan mannen, al doen ze hetzelfde werk. En ook vrouwen die gelijk werk doen, worden niet altijd gelijk betaald. Wat is er nodig voor een rechtvaardige transitie op het gebied van beloning? Een tweegesprek tussen Sophie van Gool, econoom en schrijver, en Phoebe Cox, beleidsadviseur bij het College voor de Rechten van de Mens.

Charter Diversiteit 500+ ondertekenaars bereikt

05-03-2024

Vorige week op 29 februari 2024 is tijdens een ceremonie bij het Provinciehuis Drenthe een mijlpaal voor het Charter Diversiteit bereikt, met meer dan 500 ondertekenaars! Deze viering werd gevolgd door een inspirerende kennis sessie van SER Diversiteit in Bedrijf, gericht op het cruciale thema 'Divers talent werven en behouden'.

Eerste Kamer bespreekt "Wetsvoorstel Gelijke Kansen bij Werving en Selectie"

28-02-2024

Op 27 februari, stond er een historische gebeurtenis op de agenda van de Eerste Kamer. Het langverwachte "Wetsvoorstel Gelijke Kansen bij Werving en Selectie" werd besproken. Dit wetsvoorstel is een belangrijke mijlpaal voor de Nederlandse arbeidsmarkt.

Preworxs en Hollander Techniek winnen eerste editie Techniek Inclusief Award

09-02-2024

Tijdens de VSK Beurs afgelopen week zijn de winnaars bekendgemaakt van de Techniek Inclusief Award 2024. De activiteiten van Preworxs en Hollander Techniek vielen na een pitch van hun afgevaardigden in de prijzen. Jan IJzerman (plv. DG Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid) en Tanja Loeff-Hageman (vicevoorzitter Techniek Nederland) reikten de Awards uit. De initiatiefnemers (Techniek Nederland, Wij Techniek, SER Diversiteit in Bedrijf en de Goldschmeding Foundation) onderstrepen met de prijs het belang van diversiteit en inclusie bij bedrijven in de installatiesector.

Organisaties tekenen Charter Diversiteit tijdens bijeenkomst in Heerlen

25-01-2024

Vier organisaties hebben op 18 januari 2024 het Charter Diversiteit ondertekend tijdens een bijeenkomst in het PLT - Theater Heerlen. Dit viertal zegt hiermee toe dat zij diversiteit en inclusie zien als meerwaarde en zich committeren aan het aanpakken van uitdagingen op dit gebied.

Deze werkgevers maken kans op de Techniek Inclusief Award 2024

10-01-2024

Techniek Nederland, Wij Techniek en SER Diversiteit in Bedrijf hebben vandaag de genomineerden voor de allereerste Techniek Inclusief Award bekendgemaakt. In totaal maken zes werkgevers uit de technische installatiebranche kans op de prijs. Wie met de felbegeerde Awards naar huis gaan, wordt bekendgemaakt tijdens de VSK beurs in de Utrechtse Jaarbeurs op 7 februari 2024.

Waarom het stimuleren van inclusief leiderschap zo belangrijk is

02-01-2024

Inclusieve leiders spelen een belangrijke rol in het creëren van een inclusieve werkcultuur. Door een inclusieve leiderschapsstijl te hanteren zorgen zij namelijk voor een werkomgeving waarin verschil wordt omarmd, medewerkers zichzelf kunnen zijn en alle stemmen worden gehoord. Maar wat wordt precies verstaan onder 'inclusief leiderschap' en hoe pas je het in de praktijk toe? In dit artikel geven we antwoord op deze vragen en krijg je aanbevelingen om aan de slag te gaan met het onderwerp.

‘Focus op het talent, niet op de beperking’

19-12-2023

Discriminatie van mensen met een arbeidsbeperking is helaas van alledag. Noortje van Lith (26) heeft een lichamelijke beperking en merkte tijdens haar middelbareschooltijd al dat gelijke kansen niet vanzelfsprekend zijn. Adnan Tekin zet zich tijdens zijn voorzitterschap bij de MBO Raad in tegen een andere vorm van uitsluiting; de zogeheten stagediscriminatie. Ze gaan met elkaar in gesprek over ongelijkheid op de arbeidsmarkt én in het onderwijs.

Working Positively verklaring ondertekend

01-12-2023

Vandaag, op 1 december, Wereldaidsdag, kijken we terug op de officiële lancering van 'Working Positively Nederland' die op 29 november plaatsvond bij IBM in Amsterdam. Dit is een initiatief van IBM en SAP, in samenwerking met Aidsfonds en de Hiv Vereniging.

‘Diversiteit en inclusiviteit, hét thema van deze eeuw’

21-11-2023

Mourad El Moussati zet zich met zijn bedrijf Diverswerken.nl in voor gelijke kansen op de arbeidsmarkt. Door organisaties te helpen om meer divers en inclusief te worden. Welke adviezen heeft hij bij het ontwikkelen van kansengelijkheid?

Volg ons:

LinkedIn   Twitter