Eelco, Leonie, Diversiteit.

‘Diversiteit is onze kracht, laten we dat vieren’, zo zette wethouder Rabin Baldewsingh de toon van het Nationaal Event Diversiteit dat op donderdag 15 februari plaatsvond. Diversiteit in Bedrijf organiseerde de bijeenkomst samen met de Gemeente Den Haag in museum COMM. Ruim 140 bezoekers volgden een gevarieerd programma met lessen van bondscoach Sarina Wiegman, inspirerende workshops, een optreden van het aanstormende talent Naaz en de afsluitende uitreiking van de Award Diversiteit in Bedrijf aan Charterondertekenaars Asito en Computer Futures.

Harry van de Kraats, voorzitter van de Raad van Toezicht van Diversiteit in Bedrijf, opende het event. “Elk talent telt. Daarom is ‘Elkaar zien’ een mooi gekozen thema.” Hij bedankte de gemeente Den Haag voor het faciliteren van het event. “Het past ook bij Den Haag, want het was een van de eerste gemeentes die het Charter Diversiteit tekende. Nu zijn dat er al meer dan 123.

Eelco, Leonie, Diversiteit.

Warm pleidooi

Rabin Baldewsingh, wethouder Den Haag, hield een warm en bewogen pleidooi voor meer diversiteit en inclusie. “Mijn pleidooi is zorgen dat we elkaar zien, erkennen en herkennen en een volwaardige plek gunnen in de samenleving. Niet op voorwaarde van de Nederlandse nationaliteit, maar vanzelfsprekend.” Om dat pleidooi kracht bij te zetten is de gemeente Den Haag gestart met de interne campagne KOM. KOM staat voor Kijk Open Minded, maar ook voor KOM, voel je welkom. Van binnen naar buiten dus én van buiten naar binnen.

Eelco, Leonie, Diversiteit.

Voetballessen voor diversiteit

Sarina Wiegman, bondscoach van het Nederlands vrouwenvoetbal, nam de deelnemers in een bevlogen verhaal mee in het proces dat uiteindelijk leidde tot de winst op het Europees kampioenschap. “We hadden één doel: de harten van het Nederlands publiek veroveren. Niet alleen het beeld veranderen dat vrouwen niet kunnen voetballen, maar ook mooi aanvallend voetbal kunnen spelen.” Teamwerk, hard werken en nooit opgeven waren de ingrediënten tot succes. Daarbij is het cruciaal om diversiteit te waarderen en optimaal te benutten. “Elke speelster heeft een eigen persoonlijkheid en eigen kwaliteiten. Het gaat erom dat bij elkaar te brengen en in te zetten voor het team. Begrip kweken voor elkaars gedrag en het creëren van een veilig klimaat horen daar ook bij.”

Eelco, Leonie, Diversiteit.

Workshops

In de workshop ‘Objectief bestaat niet’ belichtte Naomi Ellemers, sociaal psycholoog en universiteitshoogleraar aan de Universiteit Utrecht, de psychologische mechanismen die het moeilijk maken om objectief te kijken naar en te oordelen over het potentieel en de verdiensten van individuele medewerkers.

Naomi

Madhu Mathoera, klantstrateeg bij BE(E) Cinsultancy liet in de workshop ‘Zichtbaar divers’ zien hoe bedrijvenen organisaties diversiteit zichtbaar kunnen maken op een manier die past bij hun merk- en kernwaarden.

Madhu

In de workshop ‘Picture your race’ gingen Kees-Jan van der Klooster, paralympisch skiër, en Fiona Harmsen, cultuursocioloog, met de deelnemers aan de slag met het visualiseren van concrete diversiteitsdoelstelingen. Daarbij maakten zij gebruik van ervaringsverhalen van sporters en van de wetenschap achter visualisatie.

Fiona en Kees jan

Fotograaf Peter van Beek nam de deelnemers aan de workshop ‘Fata morgana’ mee in een (visueel antropologische) reis naar het schemergebied van kijken, zien en geloven. ‘Vaak denken we te zien, maar kijken we slechts en soms zien we niet wat er daadwerkelijk te zien is.’ Peter van Beek maakte recent ook de beelden voor de campagne KOM, Kijk Open Minded, van de gemeente Den Haag.

Peter

Optreden door Edison-winnares Naaz

Na de workshops was het podium voor singer-songwriter Naaz. Dit 19-jarig muzikaal talent won de maandag voor het event nog twee Edisons: als beste nieuwkomer en voor de videoclip bij haar nummer ‘Words’. De getogen Rotterdamse met Koerdische roots stak haar motivatie niet onder stoelen of banken. “Mijn idee is: er is niets wat je niet kunt doen. Ik wilde altijd al het podium op, maar moest wel tegen de stroom in. Want mijn omgeving zei: ‘Meisjes zoals jij doen die dingen niet, dat is niet weggelegd voor Midden-Oosterse meisjes.” Zij zong drie mooie nummers, waaronder het bekende ‘Words’.

Naaz performen

Award-uitreiking

Als afsluiting van het event maakte dagvoorzitter Harry van de Kraats de winnaars bekend van de Award Diversiteit in Bedrijf. “Met deze Award zetten we twee ondertekenaars van het Charter Diversiteit in het zonnetje die een bijzonder initiatief hebben genomen om diversiteit en inclusie op de werkvloer te stimuleren.”

In de categorie ‘grote bedrijven’ ging de Award naar Asito B.V., in de categorie ‘mkb’ naar Computer Futures. De Award bestaat uit een – diversiteit verbeeldende – van het bedrijf gemaakt door fotografe Sacha de Boer. Kijk hier voor meer informatie over de winnaars van de Award.

Sherry-Ann Sprock, recruitment manager bij Computer Futures: “Ik ben trots op wat we hebben bereikt. Het was niet makkelijk, een struggle, en een kwestie van volhouden en tegen de stroom in zwemmen. Het Charter heeft daarbij goed geholpen. Werken aan diversiteit is vooral megaleuk. Mijn tip? Zorg ervoor dat diversiteit niet alleen iets is van de top. Bedt het in in de hele organisatie in. En blijf de boodschap en de opdracht herhalen.”

Eelco, Leonie, Diversiteit.

Hans van Leeuwen, diecteur HR bij Asito: “Ik ben trots op alle medewerkers. Asito heeft er 10.000. Voor diversiteit is er een groot draagvlak. Dat heeft te maken met ons karakter als familiebedrijf. Naar elkaar omzien zit in ons DNA. Diversiteit betekent in veel opzichten pure winst: businesswise en in mensen. Mijn tip? Wissel ervaringen uit. Zie ons witboek. Binnenkort komt de tweede editie uit.”

Eelco, Leonie, Diversiteit.

Cruyff

Dagvoorzitter Harry van de Kraats sloot het feestelijk event af met een citaat van Johan Cruyff: “Je gaat het pas zien als je het door hebt”. Dat gaat ook op voor diversiteit en inclusie. Vandaag hebben we daar mooie en inspirerende voorbeelden van gezien. Ik bedank iedereen de daar bijdrage aan heeft geleverd.”