Heel Nederland is in de ban van het coronavirus. Dit heeft ook een grote impact op bedrijven en hun medewerkers. Werkgevers maken zich grote zorgen over het voortbestaan van hun onderneming en medewerkers zijn onzeker over hun baan. We moeten ons aanpassen aan de nieuwe omstandigheden en werkprocessen anders inrichten.

Wat betekent dat voor Diversiteit in Bedrijf?

Aangezien alle bijeenkomsten tot 1 juni zijn afgelast, vinden er tot die datum ook geen Charterbijeenkomsten plaats. Achter de schermen gaat ons werk echter volop door. Op andere manieren blijven we je informeren en inspireren over diversiteit en inclusie (D&I). Binnenkort verschijnt een nieuwe versie van ons kennisdocument over arbeidsvermogen en lanceren we het digitale platform voor Amsterdam – Divers en Inclusief. Ook zijn de voorbereidingen van Diversity Day op 6 oktober in volle gang. Via de website, nieuwsbrief en social-mediapagina’s houden we je op de hoogte.

Structurele aandacht voor D&I

Diversiteit en inclusie zijn thema’s die in tijden van crisis onder druk staan. Van een krappe arbeidsmarkt belanden we nu onverwacht in een situatie van tijdelijke hoge werkloosheid. De uitdaging is om gebruik te blijven maken van de meerwaarde van diversiteit: belangrijke vraagstukken vragen immers om verschillende inzichten en ervaringen. We zijn ervan overtuigd dat diversiteit en inclusie juist nú hun meerwaarde kunnen laten zien. Samen kunnen we creatieve oplossingen bedenken om deze periode goed door te komen. Om je te blijven inspireren en ondersteunen verzamelen we goede voorbeelden en delen die met je.

#Sharingiscaring

Het eerste goede voorbeeld is van Charterondertekenaars VNO-NCW en MKB-Nederland. Zij zetten een online-vragenlijst uit onder directeuren en brancheorganisaties om te inventariseren welke impact de coronacrisis heeft op het bedrijfsleven. Bijna alle deelnemende branches (96%) ondervinden van de crisis negatieve gevolgen. Veel problemen ontstaan ook doordat thuiswerken bij slechts 15% van de werknemers goed mogelijk is.

VNO-NCW en MKB-Nederland lanceerden ook een online platform om ondernemers met elkaar te verbinden en waar ondernemers ervaringen, ideeën en mogelijke oplossingen met elkaar delen over hoe de huidige tijd goed door te komen. Heb je een vraag aan een andere ondernemer? Wil je je zorgen uiten? Heb je een goed idee? Deel het in de corona discussiegroep, want #sharingiscaring.

Vragen of advies?

Namens het team van Diversiteit in Bedrijf wensen we u veel sterkte en succes.

Vanzelfsprekend kunt u contact met ons opnemen.

We zijn het best bereikbaar via de mail: dib@stvda.nl

U kunt ook bellen naar 070 – 3 499 576.

Volg ons op social media om op de hoogte te blijven: