Op de foto: Gerard van Herpen, Financial Administrator

Tandheelkunde Groep Nederland is een investeringsmaatschappij in de gezondheidszorg met bijna honderd medewerkers. Ze is als mkb-bedrijf genomineerd voor de Award Diversiteit in Bedrijf voor het initiatief ‘Wij spreken uw taal’. De medisch specialisten spreken samen namelijk meer dan twintig talen. Op hun naamplaatjes staat welke dat zijn. Zo kunnen zij betere service verlenen aan de cultureel diverse patiëntengroep. “Veel mensen vinden het spannend en soms angstig om naar de tandarts te gaan. Als ze dan kunnen communiceren in hun moedertaal, voelen ze zich meer op hun gemak,” aldus K.D. Go, Chief Medical Officer.

K.D. Go, Chief Medical Officer

Ali Keles, Chief Executive Officer

K.D. Go, Chief Medical Officer

Ali Keles, Chief Executive Officer

Om dit initiatief kracht bij te zetten heeft de Tandheelkunde Groep op trams geadverteerd met de slogan ‘Onze medisch specialisten spreken uw taal’. Dat leverde veel positieve reacties op. “Mensen belden of kwamen langs om zich in te schrijven, ook al woonden ze ver van onze locaties vandaan. Daarnaast bevordert dit initiatief ook onze personeelswerving. Mensen voelen zich aangetrokken tot ons internationale en diverse karakter,” aldus Ali Keles, Chief Exective Officer. 

 

De Tandheelkunde Groep ziet diversiteit als kracht en benut dit. Dat draagt bij aan positieve bedrijfsresultaten. Als een van de snelst groeiende bedrijven van Nederland is de Tandheelkunde Groep daarom in 2018 uitgeroepen tot FD Gazelle.

Zie hier welke andere bedrijven zijn genomineerd voor de Award Diversiteit in Bedrijf 2019.