Volgend jaar zal Diversiteit in Bedrijf de eerste Diversity Day in Nederland organiseren. Daarom ging het secretariaat op bezoek bij het Charta der Vielfalt dat dit jaar verantwoordelijk was voor de organisatie van de zesde Diversity Day in Duitsland. Medewerkers deelden hun waardevolle ervaring en kennis met ons.

Diversity Day is een feestdag die in het teken staat van diversiteit en inclusie op de werkvloer. Het doel is om bewustwording te bevorderen omtrent deze thema’s. Bedrijven organiseren een eigen activiteit in dit kader, zoals een lunch, flashmob of training. De datum en insteek van de dag zullen binnenkort bekend worden gemaakt.

Het Charta der Vielfalt introduceerde Diversiteit in Bedrijf bij twee mediabedrijven die het Charter in Duitsland hebben getekend. Binnenkort zal een aantal mediabedrijven bij het Nederlandse Charter Diversiteit aansluiten en wij willen deze nieuwe ondertekenaars dan ook inspireren met best practices uit het buitenland.

Op bezoek bij Tagesspiegel

De Berlijnse krant Tagesspiegel en het mediaconcern Axel Springer boden een kijkje in eigen keuken. Tagesspiegel is een voorloper daar waar het gaat om de representatie van LHBTI naar buiten toe. Het medium heeft bijvoorbeeld een ‘queer’-pagina op de website waarop nieuws over deze dimensie wordt geplaatst. Een ander, zeer kleurrijk voorbeeld is de krant die werd uitgebracht in het #queerformat ter ere van de Christopher Street Day (te vergelijken met de Pride).

Axel Springer valt qua diversiteit met name op met de goede resultaten op het gebied van genderdiversiteit. Zo is 32 procent van de medewerkers in alle lagen van het concern vrouw. Een interessant initatief is het zogenaamde vadernetwerk, waarin vaders kennis en ervaringen met elkaar uitwisselen.

Op bezoek bij Axel Springer

Kortom, het bezoek heeft Diversiteit in Bedrijf veel inspiratie en ideeën opgeleverd voor de ondertekenaars van het Charter Diversiteit en de organisatie van de eerste Diversity Day in Nederland.