Amsterdam – Divers & Inclusief is een nieuw stedelijk initiatief van Diversiteit in Bedrijf. In samenwerking met de gemeente Amsterdam werkt Amsterdam – Divers & Inclusief aan meer diversiteit op de werkvloer en een inclusieve bedrijfsvoering. Het initiatief is voor bedrijven in de regio Amsterdam en wil een stedelijke beweging in gang zetten waarin ondernemingen elkaar versterken en de norm stellen voor goed en inclusief werkgeverschap.

Diversiteit in Bedrijf adviseert sinds 2015 werkgevers uit zowel de private als de publieke sector over vraagstukken die betrekking hebben op diversiteit en inclusie. Vragen over mogelijke drempels die werkgevers opwerpen voor mensen die ouder zijn, vrouwen, starters of een migratieachtergond hebben, behandelt Diversiteit in Bedrijf op landelijk niveau. Amsterdam – Divers & Inclusief gaat aan de slag met dit soort vragen in de stedelijke context van Amsterdam.

HET PLATFORM

De website van Amsterdam – Divers & Inclusief dient als een platform voor verschillende praktijkverhalen. Zo wordt er elke maand een vraag van de maand behandeld en worden voorbeelden van goedwerkgeverschap en verhalen van inspirerende Amsterdamse experts gedeeld. Daarnaast zal gedurende de tijd de voorbeeldenbank worden aangevuld met meer best practices op het gebied van diversiteit en inclusie van verschillende Amsterdamse bedrijven. Amsterdam – Divers & Inclusief hoopt bedrijven te inspireren door deze succesvolle praktijkvoorbeelden.

HET TEAM

Het team bestaat uit projectleider Alice Odé, communicatiemedewerker Jill Promes, beleidsmedewerker Hussein Adam Dia en Bob Schenk als kwartiermaker tevens aanspreekpunt. Het team heeft in januari 2020 alle belangrijke ondernemersverenigingen in Amsterdam betrokken bij het opzetten van dit initiatief. Inmiddels zijn er al een aantal bedrijven gesproken over de instroom van ‘diverse’ medewerkers en het scheppen van een inclusief bedrijfsklimaat.

Bekijk hier de hele website van Amsterdam – Divers & Inclusief en volg de social media kanalen: