Amega Groep heeft als 214de bedrijf het Charter Diversiteit ondertekend. Het bedrijf is gespecialiseerd in service- en dienstverlening voor personen- en bedrijfswagens en professioneel fleetmanagement. Het bundelt meerdere bedrijven binnen de automotive branche in de regio Zuid-Holland-Zuid. Als partner voor slimme en veilige kilometers zet Amega zich ook in voor duurzame automobiliteit. Er werken bij het bedrijf zo’n 450 mensen.

Met het ondertekenen van het Charter Diversiteit laat de directie van Amega Groep zien dat ze zich in het bijzonder wil inzetten voor mensen met een arbeidsbeperking. Het bedrijf vindt dat ook arbeidsbeperkten een kans verdienen om bij te dragen aan het arbeidsproces en een belangrijk onderdeel kunnen zijn van een team. Ook arbeidsbeperkten moeten invulling kunnen geven aan hun ambities. Amega wil hun die kans geven en ziet deze medewerkers als een waardevolle aanvulling voor het bedrijf.

Amega Groep is het zevende bedrijf dat het Charter Diversiteit in deze coronatijd ‘op afstand’ tekent en het vijfde uit het netwerk van de gemeente Dordrecht dat zich aansluit. Het is enorm waardevol dat bedrijven in de huidige tijd aandacht blijven geven aan het belang van diversiteit en inclusie op de werkvloer. Dit lijkt niet altijd vanzelfsprekend, maar is juist nu van groot belang.