Netwerkbedrijf Alliander is genomineerd voor de Award Diversiteit in Bedrijf voor het actieonderzoek ‘Piekstroom’. Dit onderzoek is Allianders antwoord op de vraag: ‘Hoe kunnen we vrouwen met ambitie en talent behouden en laten doorstromen?’ 

“Ik wilde niet uitgaan van aannames, maar ophalen wat er leeft bij de werknemers door
middel van actieonderzoek,” aldus Joy Lodarmasse, manager diversiteit en
inclusie bij Alliander. Bij een actieonderzoek worden sociale systemen
onderzocht én wordt naar oplossingen gezocht voor problemen om sociale
verandering te bevorderen. “Dat wilde ik met vrouwen én mannen doen, zowel met nieuwe
medewerkers als mensen die al lange tijd voor Alliander werken. We moeten immers
van elkaar leren,” vervolgt Lodarmasse.


Joy Lodarmasse, manager diversiteit
en inclusie Alliander

In het actieonderzoek Piekstroom interviewden vijftien collega’s elkaar en veertien anderen over de doorstroom en het behoud van vrouwelijk talent. Dit leverde acht thema’s en uiteindelijk vijf aanbevelingen op. Vervolgens kregen twintig andere collega’s de opdracht om de vijf aanbevelingen uit te werken tot business cases. Ze kregen daarvoor 24 uur, waarbij ze verbleven in een hostel en in groepen aan de slag gingen. De deelnemers werden voorzien van belangrijke informatie en konden een hulplijn van experts inschakelen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Een voorbeeld van een aanbeveling is: werk aan de beeldvorming van de top en maak het een lonkend perspectief. Een andere aanbeveling luidt: steun de transitie naar ouderschap. Onderstaande infographic laat zien hoe managers het best kunnen reageren als hun werknemer zwanger is. 

“De grootste winst is het proces: anders leren kijken, reflecteren op jezelf en samen een nieuwe norm stellen,” aldus Lodarmasse.  De businesscases worden nu stap voor stap geïmplementeerd. Volgens Lodarmasse is het de kracht van het geheel: “Als je op álle dimensies iets in beweging zet, dan gaat het rollen.”

Zie hier welke andere bedrijven zijn genomineerd voor de Award Diversiteit in Bedrijf 2019.