Over de impact van de Coronacrisis op de aandacht voor diversiteit en inclusie op de arbeidsmarkt

MINISTERIE VAN SOCIALE ZAKEN EN WERKGELEGENHEID | DINSDAG 30 JUNI 2020 | 14:00 – 15:30 | ONLINE

Thema: investeren in divers talent

Sinds de Coronacrisis is duurzame arbeidsparticipatie voor Nederlanders met een niet- westerse migratieachtergrond alleen maar belangrijker geworden. Uit onderzoek blijkt dat zij nog altijd een kwetsbaarder positie hebben op de arbeidsmarkt. Welke gevolgen heeft de Coronacrisis op de aandacht voor diversiteit en inclusie bij organisaties? Hoe kunnen werkgevers, juist in deze tijd, de stap van diversiteit naar inclusie maken? Hoe kunnen we de krachten bundelen en inzichten over effectieve maatregelen delen?

Tijdens het online seminar wordt stil gestaan bij het antwoord op deze vragen en is er ruimte voor eigen inbreng en dialoog tijdens een interactieve sessie. Je kunt een afwisselend programma verwachten met onder anderen:

  • Keynote spreker: Halleh Ghorashi Hoogleraar diversiteit en integratie aan de afdeling sociologie van de Vrije Universiteit, lid van de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW) en kroonlid van de Sociaal-Economische Raad (SER).
  • Sprekers: Yelly Weidenaar Directeur bij Stichting Talent naar de Top. Roy Budjhawan Voorzitter bij de Nederlandse Inclusiviteitsmonitor. Selda Akbal Bestuurslid Agora Network. Alice Odé Projectleider bij Diversiteit in Bedrijf. Wendela Hooftman Projectleider van Kennisprogramma Werkgeversinterventies Arbeidsmarktintegratie (KWA) bij TNO. Gespreksleider is Jorn Matena van Bureau &MAES.

Voor wie?

Werk je binnen jouw organisatie als adviseur, onderzoeker of beleidsmedewerker aan diversiteit en inclusie of ben je van plan dit meer te gaan doen? Ben je geïnteresseerd in de arbeidsmarktpositie van Nederlanders met een migratieachtergrond en wil je hierover in gesprek? Doe dan op 30 juni mee aan het online seminar!

Schrijf je in

Klik hier om je direct in te schrijven en zet dinsdagmiddag 30 juni in je agenda, we kijken uit naar je deelname! Na inschrijving wordt het volledige programma bekend gemaakt en volgt er informatie hoe jij mee kunt doen aan het online seminar.

Deel de uitnodiging

Ken je iemand die zeker bij deze bijeenkomst moet zijn? Stuur deze uitnodiging vooral door!

Het online seminar ‘Culturele diversiteit & inclusie tijdens de Coronacrisis’ op 30 juni wordt georganiseerd door het Programma Verdere Integratie op de Arbeidsmarkt (VIA) van het ministerie van SZW in samenwerking met TNO en Diversiteit in Bedrijf.