Een personeelsbestand van medewerkers met verschillende achtergronden biedt voordelen voor je bedrijf. Het kan leiden tot het aanboren van nieuwe markten, nieuwe klantengroepen en verbetert het imago van je onderneming. Ook stimuleert het gelijke kansen op de Amsterdamse arbeidsmarkt. Dat stelt een nieuwe norm voor inclusief werkgeverschap in de stad.

Maar hoe trek je als Amsterdamse ondernemer dit personeel met verschillende achtergronden aan en welke rol spelen taal, je vacatureteksten en selectieprocessen hierbij? In dit vervolgwebinar over de werving van personeel, geeft Amsterdam – Divers & Inclusief je nieuwe, praktische tips om divers personeel aan te trekken.

15.45 uur
Aftrap door Shivan Shazad, beleidsmedewerker Amsterdam – Divers & Inclusief.

15.50 uur
Pitch 1: ‘Je vacatureteksten onder de loep’ door Karima el Bouchtaoui, directeur van Ocullus Consultancy.

16.05 uur
Intermezzo: ‘Inclusieve taal van de stad’ met Gershwin Bonevacia, Amsterdamse stadsdichter (2019).

16.15 uur
Praktijkvoorbeeld: ‘Onbevooroordeeld aannemen in de zorg’ door Tanja Crouse, recruiter voor HVO-Querido.

16.30 uur
Pitch 2: ‘Selecteren zonder vooroordelen. Voor de beste match!’ met Barbara Bos, trainer bij het College voor de Rechten van de Mens.

16.50 uur
Tijd voor enkele vragen en afronding.

PRAKTISCHE INFORMATIE

Datum: donderdag 22 april
Tijd: 15.45– 17.00 uur
Plaats: Online (Microsoft Teams)
Aanmelden*: Klik hier voor het aanmeldformulier. Uiterlijk 21 april krijg je de link toegestuurd om in te inloggen. Er kunnen maximaal 250 personen deelnemen aan dit webinar.

*Wanneer je bent ingeschreven voor dit webinar rekenen wij op jouw online deelname. Kan je er tóch niet bij zijn? Meld je dan hier af.

Download hier de uitnodiging in PDF.

WEBINARREEKS

Amsterdam – Divers & Inclusief organiseert in 2021 een reeks webinars gericht op praktische tips voor een divers en inclusief mkb bedrijf. Dit webinar is het derde webinar in deze reeks. Lees hier meer over de vorige en komende webinars.