Zet u zich met overtuiging in voor meer diversiteit en inclusie in uw bedrijf? En bent u op zoek naar maatregelen en instrumenten die daadwerkelijk impact hebben? Neem dan deel aan het online-event ‘Diversiteits- en inclusiebeleid: het moet wel werken’ op donderdagmiddag 15 april.

Tijdens dit event presenteert Naomi Ellemers, hoogleraar aan de Universiteit Utrecht, de resultaten van de analyse van de data verzameld met de Nederlandse InclusiviteitsMonitor (NIM) en de Monitor Charter Diversiteit van Diversiteit in Bedrijf. Aansluitend geven ondertekenaars van het Charter Diversiteit en deelnemers aan de NIM hun eerste reactie hierop en delen zij eigen ervaringen. Het programma biedt ruim gelegenheid voor vragen en discussie.

Programma

13.00 – 13.10    Opening en welkom
Door dagvoorzitter Naomi Kok Luís, communicatieadviseur bij Diversiteit in Bedrijf

13.10 – 13.30    ‘Het moet wel werken: maar hoe dan?’
Prof. dr. Naomi Ellemers, universiteitshoogleraar sociale wetenschappen Universiteit Utrecht, presenteert de patronen in de data verzameld met de Nederlandse InclusiviteitsMonitor (NIM) en de Monitor Charter Diversiteit van Diversiteit in Bedrijf.

13.30 – 13.50    Q & A
Gesprek tussen Naomi Kok Luís, Naomi Ellemers en de deelnemers over de hoofdpunten van de presentatie.

13.50 – 13.55   Korte pauze

13.55 – 14.25    Diversiteit en inclusie in de praktijk
Wat zijn de ervaringen van bedrijven die al langer werken aan diversiteit in inclusie? Wat zijn de successen, wat de knelpunten? Een aantal bedrijven delen hun verhaal en geven van daaruit een reactie op de hoofdpunten uit de presentatie van Naomi Ellemers. Met medewerking van de Autoriteit Consument & Markt (ACM), ManpowerGroup Nederland en Reclassering Nederland.

14.25 – 14.30    Afsluiting
Dagvoorzitter Naomi Kok Luís sluit het plenaire gedeelte van het event af en nodigt de deelnemers uit voor de dialoogsessies.

14.30 – 15.00    Dialoogsessies
In een dialoogsessie naar keuze kun je in gesprek met de gastsprekers en met elkaar ervaringen en tips delen. Er zijn drie dialoogsessies over de volgende thema’s:

  1. Integrale aanpak van diversiteits- en inclusiebeleid.
  2. Formuleren van SMART doelstellingen.
  3. Creëren van draagvlak.

PRAKTISCHE INFORMATIE

Datum: donderdag 15 april
Tijd: 13.00 uur – 15.00 uur
Plaats: Online
Aanmelden*: Klik hier voor het aanmeldformulier. Aanmelden kan tot 13 april. Uiterlijk 14 april krijg je de link toegestuurd om in te inloggen.

Terugkijken of -luisteren van dit event is niet mogelijk.

Download hier de uitnodiging in PDF.

*Het event is exclusief voor deelnemers aan de NIM, ondertekenaars van het Charter Diversiteit en genodigden.


Het project ‘Het moet wel werken. Meer inclusiviteit op de arbeidsmarkt door synergie tussen wetenschap en praktijk’ wordt financieel mogelijk gemaakt door de Goldschmeding Foundation.